wmo-vervoer

Veelgestelde vragen

Uw Regiotaxipas werkt niet bij het doorhalen van de pas in de Regiotaxi of is beschadigd
U meldt dit bij de Klantenservice Regiotaxi. Als u nog als pashouder geregistreerd staat en er zijn geen (adres-)wijzigingen zorgen zij dat uw nieuwe Regiotaxipas alsnog binnen 5 werkdagen per post naar u gestuurd wordt. Als u niet geregistreerd staat of er zijn (adres-)wijzigingen, dan meldt u dit rechtstreeks bij uw gemeente. Zij helpen u dan verder.
Wat moet u doen als u uw Regiotaxipas verloren bent of gestolen is?
U meldt dit bij uw gemeente. Zij blokkeren uw verloren/gestolen Regiotaxipas en zorgen dat u binnen 5 werkdagen gratis een nieuwe Regiotaxipas per post ontvangt.
Kan ik op www.ikwilvervoer.nl ook lokaal vrijwilligersvervoer vinden?
Ja. Als u uit de lijst de gewenste gemeente kiest, ziet u ook alle informatie over de lokale vrijwilligersinitiatieven.
Meer informatie
Wie kan ik bellen als ik een vraag heb over www.ikwilvervoer.nl?
Onze Klantenservice van het Servicepunt Regiotaxi helpt u graag bij al uw vragen, tel. 0412-685999.
Meer informatie
Kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om via automatische incasso te betalen?
Ja, dat kan. U kunt uw verzoek hiervoor indienen bij de Klantenservice Regiotaxi. U ontvangt een aanvraagformulier dat u invult, ondertekent en vervolgens naar ZCN Totaalvervoer in Rotterdam stuurt. Een antwoordenvelop ontvangt u ook.
Wat is een algemene puntbestemming?
Een algemene puntbestemming is een bestemmingsadres dat buiten de toegestane 25 km. per rit ligt. Het betreft dan vaak ziekenhuizen en stations. U mag hier toch heen- en terug naartoe reizen en u betaalt dan het aantal daadwerkelijk gereisde kilometers + 1 opstaptarief.
Wat is er nog meer aan vervoer behalve de Regiotaxi?
Sinds april 2015 hebben wij de nieuwe website ontwikkeld: www.ikwilvervoer.nl Op deze website vindt u alle vervoersmogelijkheden binnen de 11 gemeenten van Noordoost-Brabant en daarbuiten.
Meer informatie
U heeft als indicatie medische begeleiding
Deze indicatie kan alleen door de gemeente worden afgegeven. Het betekent dat u bij iedere Regiotaxirit 1 begeleider moet meenemen. Deze begeleider reist gratis mee.
Het gebruik van een scootmobiel in de Regiotaxi
Een aantal pashouders maakt gebruik van een scootmobiel. Voor de OV-Regiotaxigebruiker is het gebruik van de scootmobiel in de Regiotaxi niet toegestaan. Voor de Wmo-pashouder, die als indicatie een scootmobiel heeft, gelden de volgende wettelijke veiligheidsregels bij de instap in het voertuig: - Een scootmobielgebruiker mag nooit staand via een lift het voertuig in; - Scootmobielen worden door de chauffeur in het voertuig geplaatst, nadat de gebruiker eerst zelf plaats heeft genomen op een reguliere zitplaats; - Een scootmobielgebruiker mag nooit op een scootmobiel blijven zitten tijdens het inrijden van de scootmobiel in het voertuig; - De chauffeurs beschikken over de kennis en vaardigheid om scootmobielen in- en uit een rolstoelbus te rijden; - De chauffeurs beschikken over kennis van en vaardigheid in het opklappen en bedienen van de verschillende hulpmiddelen zoals (electrische) rolstoelen en scootmobielen; Van deze regels wordt voor uw eigen veiligheid niet afgeweken
U wilt uw OV-Begeleiderskaart in de Regiotaxi gebruiken
U mag gratis 1 persoon meenemen. U dient ervoor te zorgen dat uw OV-Begeleiderskaart geldig is en gekoppeld is aan uw Regiotaxipas. Neem hiervoor contact op met het Servicepunt Regiotaxi. (Telefoonnummer 0412- 685 999)
Op welke dagen is de Regiotaxi beschikbaar ?
Maandag t/m donderdag van 06:00 uur tot 01:00 uur de volgende dag Vrijdag t/m zondag van 06:00 uur tot 02:00 uur de volgende dag Goede Vrijdag, 1e en 2e Paasdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag (5 mei), Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag en 1e en 2e Kerstdag van 09:00 uur tot 02:00 uur de volgende dag Kerstavond (24 december) van 06:00 uur tot 22:00 uur 31 December van 06:00 uur tot 22:00 uur 1 Januari van 10:00 uur tot 02:00 uur de volgende dag
Wanneer kunt u een rit boeken met aankomstgarantie ?
U kunt een rit boeken met aankomstgarantie : - Als er sprake is van een medische afspraak (ziekenhuis, therapeut, oogarts, fysio e.d.) - Als er sprake is van een afspraak voor begrafenis, crematie, bruiloft. - Ritten met aansluiting op het regionaal Openbaar Vervoer (OV knooppunt) worden altijd geboekt met aankomstgarantie.
Kan ik online een rit reserveren met Aankomstgarantie ?
Een rit "online reserveren" met aankomstgarantie is NIET mogelijk Wanneer u een rit wilt boeken met AANKOMSTGARANTIE dan kan dit alleen telefonisch op 0900 - 829 44 67.
Bepaal de tekstgrootte