Hero afbeelding
Sfeerafbeelding centrum Oss
Wie zijn wij

Regiotaxi Noordoost-Brabant

Regiotaxi Noordoost-Brabant is een samenwerkingsverband tussen 11 gemeenten uit de regio Noordoost-Brabant en de provincie Noord-Brabant.

In deze regio verzorgt Regiotaxi Noordoost-Brabant voor de gemeente Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Landerd, Meierijstad, Mill & Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis en Uden deur tot deur vervoer voor mensen met een Wmo-indicatie.

Daarnaast verzorgt Regiotaxi Noordoost-Brabant voor de provincie deur tot deur vervoer wanneer binnen 10 minuten loopafstand geen reguliere OV-verbinding voor handen is. Reizigers kunnen dan, als vorm van openbaar vervoer, gebruik maken van de regiotaxi. Deze “OV-reizigers” kunnen zowel met als zonder regiotaxipas reizen.

Met de regiotaxi reist u op een eenvoudige manier binnen de regio naar bijvoorbeeld familie, het winkelcentrum of naar het station. Een avondje uit is ook mogelijk: de regiotaxi brengt u comfortabel naar uw bestemming, haalt u weer op en brengt u weer veilig thuis. Door gebruik te maken van de regiotaxi reist u zelfstandig overal naar toe, maar iemand meenemen mag ook.

De regiotaxi voor Wmo-pashouders is bedoeld voor sociaal recreatieve doeleinden en mag niet gebruikt worden voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer en vaste ritten naar dagbesteding of dagbehandeling. In tegenstelling tot de Wmo-pashouders mogen OV ritten wel worden ingezet voor woon-werk verkeer.

De regiotaxi werkt net iets anders dan een gewone taxi. Zo mag de regiotaxi 15 minuten eerder of later dan het afgesproken tijdstip bij u aankomen en kan tijdens de rit een stukje worden omgereden om andere reizigers, waarmee u de taxi deelt, op te halen of weg te brengen. Dat maakt de regiotaxi voordeliger dan de gewone taxi.

Bekijk de Bravo website
Reizigers samen op bankje
Over het Reizigersplatform

Reizigersplatform

Het Reizigersplatform Regiotaxi Noordoost-Brabant is een onafhankelijk advies- en inspraakorgaan.

Rol en taken
De leden van het Reizigersplatform hebben een preventieve en signalerende rol vanuit hun ervaring en/of deskundigheid. Daarnaast zijn zij voor de GR-KCV een belangrijke sparringpartner als het gaat om het ontwikkelen van nieuw beleid. Zij zijn de schakel tussen de GR-KCV en klanten en voorzien hen, daar waar nodig, van relevante informatie.

E-mail: reizigersplatform@gmail.com
Munckhof Regiotaxi bussen
Onze vervoerder

Munckhof Groep B.V.

Het Regiotaxivervoer wordt uitgevoerd door Munckhof Groep B.V. uit Horst. Het Servicepunt Regiotaxi heeft op vaste momenten overleg met Munckhof Groep B.V. over de kwaliteit en de uitvoering van de Regiotaxiritten.

Bekijk de Munckhof website
Sfeerafbeelding natuur Veghel
Over het Servicepunt

Servicepunt Regiotaxi

Het Servicepunt Regiotaxi voert de volledige regie over het Wmo- en OV-vervoer in opdracht van 11 gemeenten en de provincie Noord-Brabant.

Recente ontwikkelingen

Bekijk het laatste nieuws

Munckhof Regiotaxi bussen
2 april 2020

Protocol Veilig en Verantwoord vervoer

Bekijk bericht
Overzicht gebieden Regiotaxi
26 maart 2020

Regiotaxi tijdelijk vangnet voor OV

Bekijk bericht
Op de hoogte blijven?

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Hieronder kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen van de Regiotaxi.

Een ogenblik geduld. Uw bericht wordt verstuurd.