24 september 2021

Voor Elkaar Pas voor Wmo-reizigers in Noordoost-Brabant

Regiotaxi Noordoost-Brabant wil haar klanten meer vervoersmogelijkheden bieden. Daarom biedt Regiotaxi Noordoost-Brabant gebruikers van het Wmo-vervoer de kans om twee jaar lang eenvoudig en voordelig het openbaar vervoer te gebruiken met de Voor Elkaar Pas van Arriva.

Arriva is de openbaar vervoerder waar Regiotaxi Noordoost-Brabant mee gaat samenwerken binnen dit project. Inwoners die een Wmo-vervoersindicatie hebben worden met de Voor Elkaar Pas (VEP) verleid om vaker voor het OV te kiezen. Met deze pas worden mensen mobieler, blijven ze langer onafhankelijk en blijven ze langer onderdeel van de maatschappij.

Bij iedere Voor Elkaar Pas ontvangt de klant een VEP-begeleiderspas. Hierdoor krijgt men de mogelijkheid om gratis iemand mee te nemen, zoals een familielid, vriend of buur. Het hoeft dus niet altijd dezelfde persoon te zijn. De klant kiest zelf wie of wanneer men iemand meeneemt. Dit kan zijn voor hulp tijdens de reis, of gewoon voor de gezelligheid.

De klant betaalt voor het OV-abonnement een eigen bijdrage. Voor het eerste jaar is dit € 25,-. Hiervoor kunnen zij:

  • Onbeperkt reizen met de bussen van Bravo in heel Brabant
  • Onbeperkt reizen met de bussen van Breng in en om Nijmegen
  • Onbeperkt reizen met de trein van Arriva tussen Boxmeer-Nijmegen
  • Altijd iemand gratis mee laten reizen met de begeleiderspas

Klanten die de Voor Elkaar Pas aanvragen behouden hun Wmo-regiotaxipas. Hierin verandert niets. U kunt dus zowel met de Regiotaxi als met het OV reizen.

Heeft u vragen? Kijk dan bij de meest gestelde vragen of u kunt altijd het Servicepunt Regiotaxi bellen.
Vindt u het spannend om met het OV te reizen, kom dan naar een van onze OpStapDagen.

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Op de hoogte blijven?

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Hieronder kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen van de Regiotaxi.