3 februari 2021

Nieuwe richtlijnen Regiotaxi per 8 februari 2021

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W), de brancheorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV), het RIVM en Zorgverzekeraars Nederland hebben weer een nieuw protocol opgesteld voor verantwoord taxi- en zorgvervoer. In dit nieuwe protocol heeft het Rijk extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het virus te bestrijden. Onze taxibedrijven moeten deze maatregelen opvolgen.

De belangrijkste wijzigingen zijn dat de reizigers, die gebruikmaken van Regiotaxi Noordoost Brabant per 8 februari 2021, verplicht zijn een chirurgisch mondkapje (type II of type IIR) te dragen en dat het aantal personen dat maximaal in een voertuig mag zitten wordt beperkt.

De maatregelen die voor u van belang zijn per 8 februari 2021:

  1. Als u een rit boekt, dan stelt de telefonist u enkele vragen om na te gaan of u geen Corona gerelateerde klachten heeft (gezondheidscheck). Als u geen klachten heeft, dan mag u met Regiotaxi Noordoost Brabant reizen.
  2. De chauffeur draagt een chirurgisch/medisch mondkapje. U bent verplicht een chirurgisch mondkapje (type II of type IIR) bij u te hebben en deze te dragen in de taxi.

       

Indien u dit niet bij u heeft en/of weigert op te zetten, dan kan de chauffeur u (voor zijn/haar en uw veiligheid) niet vervoeren. Stoffen of niet-medische mondkapjes zijn niet meer toegestaan.

  1. U laat uw pasje zien aan de chauffeur, maar hoeft dit niet te overhandigen.
  2. Als u vanuit uw gemeente een indicatie heeft zoals reizen per taxi bus of taxi personenauto, dan zal de vervoerder hier rekening mee houden.
  3. Er mag per bank of rij stoelen slechts één zitplaats bezet zijn, waarbij reizigers niet recht achter elkaar of recht achter de chauffeur plaats nemen. We kunnen tijdens de huidige maatregelen indicaties (b.v. “voorin”) niet garanderen.
  4. Reizigers stappen zo mogelijk zelf in- en uit en doen de gordel om, maar de chauffeur kan wel ondersteunen als dit nodig is.

Regiotaxi Noordoost Brabant blijft de adviezen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) nauwlettend in de gaten houden en volgt de ontwikkelingen nauwgezet.

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Op de hoogte blijven?

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Hieronder kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen van de Regiotaxi.