5 november 2023

Chauffeurstekorten en toenemende vraag naar ritten kan gevolgen hebben voor uw rit

Landelijk is er een groot personeelstekort in de vervoerssector. Ook de vervoerder van Regiotaxi Noordoost Brabant heeft hiermee te maken.
Daarnaast is er een toenemende vraag naar ritten, waardoor het lastiger is om de kwaliteit te leveren die wij zouden willen.


Wat betekent dit voor u?

De vervoerder doet er alles aan om u tijdig en veilig naar uw bestemming te brengen. Door het tekort aan chauffeurs is het de komende tijd niet altijd mogelijk om op het door u gewenste tijdstip een rit te boeken. Samen met u zoeken we naar een ander tijdstip, dit kan een uur eerder of later zijn dan u gepland had om te reizen.

Wat kunt u zelf doen?
Boek uw rit zo vroeg mogelijk. Als u al een paar dagen van tevoren weet wanneer u wilt reizen, reserveer dan alvast uw rit. In dat geval is de kans het grootst dat u op het door u gewenste tijdstip vervoerd kunt worden.
Het blijft wel mogelijk om een rit één uur van tevoren te reserveren, echter door de ritten tijdiger te reserveren, kan de vervoerder de ritten beter plannen en kunnen vertragingen zo veel mogelijk worden beperkt.

Tenslotte
Het Servicepunt en de vervoerders doen er alles aan om uw regiotaxivervoer zo goed mogelijk uit te blijven voeren. Gelet op de huidige situatie kunnen we niet garanderen dat er geen vertraging ontstaat. Het kan zelfs voorkomen dat een rit niet geboekt kan worden. Houdt u daar dus rekening mee.

Omdat we zoveel mogelijk mensen willen vervoeren worden ritten zoveel mogelijk gecombineerd. Dit betekent dat reizigers met de indicatie “individueel” de komende maanden vaker met medereizigers vervoerd zullen worden. Om die reden zal dan ook vaker een bus voorrijden. Wij hopen op u begrip hiervoor.

De vervoerder is bezig om mensen enthousiast te maken voor het vak van taxichauffeur. Ze doen er alles aan om het tekort zo snel mogelijk op te lossen zodat u de kwaliteit die u van ons gewend bent weer kunt verwachten.

Terug naar nieuwsoverzicht

Op de hoogte blijven?

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Hieronder kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen van de Regiotaxi.