5 oktober 2021

Aanpassingen in reizen met Regiotaxi Noordoost Brabant

Met ingang van zaterdag 25 september worden de afspraken voor het reizen met Regiotaxi Noordoost Brabant verder versoepeld.

De regels die vanaf zaterdag 25 september gelden zijn als volgt:

Voor de ritboeking

(Lichte) verkoudheidsklachten, koortsverschijnselen of keelpijn?
Helaas kunt u geen rit boeken. Reis dus bij dit soort klachten alstublieft niet. De chauffeurs houden zich aan de RIVM-richtlijnen en zullen klanten met deze klachten weigeren.

Tijdens de rit

Om de rit veilig te laten verlopen, gelden voor de komende tijd de volgende maatregelen:

 • Mondkapje verplicht
  Het gebruik van een mondkapje in de taxi blijft verplicht. De chauffeur draagt een chirurgisch mondkapje. De klant draagt ook een chirurgisch mondkapje, zowel bij de heenrit als bij de terugrit. De mondkapjes brengt u zelf mee.
 • Geen contant geld
  Alle vormen van contact, dus ook het overhandigen van geld aan de chauffeur, beperken we tot een minimum. Daarom kunt u tijdelijk niet met contant geld betalen. U kunt uiteraard wel (contactloos) pinnen, of eventueel reizen op automatische incasso.
 • Chauffeur blijft op 1,5 meter afstand
  De chauffeur blijft zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand. Lukt dat niet? Dan zoekt de chauffeur samen met u naar een oplossing. De chauffeur zet de rolstoel vast. De chauffeur vraagt u dan om de andere kant op te kijken, zodat u niet naar elkaar toe ademt. Zo beperken we de overdracht via adem tot een minimum.
 • Zitplaatsen voertuig
  Vanaf zaterdag 25 september worden alle zitplaatsen in de taxi of taxibus weer gebruikt, er is dus geen maximering meer van de bezetting in de taxi of taxibus.
Terug naar nieuwsoverzicht
Op de hoogte blijven?

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Hieronder kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen van de Regiotaxi.